Trappstädning

Det första du ser när du kliver in i ett flerbostadshus är trapphuset, vilket är skälet till att trappstädning är så viktigt.

Intrycket du får i trapphuset avgör ofta upplevelsen av bostadshuset i sin helhet. Därför är det viktigt att man i trapphuset möts av ett fräscht och välstädat utrymme.

Vi bidrar till att hålla trappuppgångar rena genom vår trappstädning i Stockholm. Det finns fler fördelar än de estetiska och doftmässiga med att hålla trapphuset fräscht.

Kontinuerlig trappstädning bidrar till att minska slitage. Det är trots allt många människor som rör sig i ett trapphus. Golv och trappor utsätts därför för mycket. Låt därför oss ta hand om din trappstädning.

Heltäckningsmattor

Vi använder oss av moderna och professionella maskiner för att kunna utföra tvätt av heltäckningsmattor på ett så effektivt och grundligt sätt som möjligt. Till vår hjälp har vi även rengöringsmedel av högsta kvalitet. Tack vare vår yrkesskicklighet och breda kompetens så finns det inga fläckar som vi inte kan ta oss an!

Mattorna i ett rum påverkar det totala intrycket mer än vad man kanske kan tro. Är golvet smutsigt så skapar det en tråkig atmosfär och drar ner helhetsintrycket. Fläckiga mattor har kortare livslängd och kan till och med orsaka allergier om de är rejält nedsmutsade. Därför är det viktigt att alltid se till så att till exempel heltäckningsmattorna i era lokaler är fräscha.

Golvvård

Vad innebär golvvård?

Golvvård innebär också olika för alla och det går att utföra på massa olika sätt med olika metoder.

Det finns mängder av olika golvmaterial och det är väldigt viktigt att man behandlar golven på rätt sätt när man ska utföra en golvvård för att dom ska hålla länge och vara snygga och fina.

Exempel på olika golvvård kan vara

 • Polish
 • Olja
 • Vax
 • Slipa/polera

Alla golv är inte i samma “skede” med det menar jag att golven har olika behov också och det gäller att anpassa insatsen efter behovet. Ett golv kanske är i jättedåligt skick och behöver stora insatser för att få tillbaka sin funktion medans andra golv bara behöver en uppfräschning för att klara en tid till.

Att slarva med golvunderhållet kan bli dyrt medans man med ett välskött golv både har något vackert att gå på varje dag men också får ut mer kvalitet utav den städningen man köper, det tar inte kortare tid att städa men det blir ett bättre resultat.

Låt experter inspektera golvet och därefter föreslå en periodisk underhållsplan för just det golvet och njut av era golv. Vi rekomenderar att årligen underhålla sina golv enligt en professionell plan.

Yt-desinficering

Tvättning _ Strykning

Storstädning

Generellt utför vi följande i alla rum

 • Dammtorkar väggar och tar bort spindelväv.
 • Dammsuger och våttorkar snickerier, element, friaytor samt ovanpå garderober och skåp.
 • Dammtorkar prydnadssaker, hyllor och tavlor.
 • Dammtorkar eluttag och kontakter.
 • Dammsuger stoppade möbler.
 • Dammsuger på och under mattor (om möjligt).
 • Dammtorkar lampor (om möjligt)
 • Torrdammar elektronik (ej på bildskärm).
 • Putsar speglar.
  Putsar fönster
 • Tömmer papperskorgar.
 • Dammsuger och våttorkar golv.

Sovrum
• Bäddar sängar. (Om ni önskar)
• Bäddar rent om nya lakan ligger framme.
• Dammtorkar eller dammsuger sänggavel/-karm.

Mattvätt

Mattvätt – olika för olika mattor
Mattor bör rengöras regelbundet. Dels blir det rent och fräscht och mer trivsamt, dels blir slitaget mindre på mattorna. Innan man tvättar en matta bör man tänka på att alla mattor är olika. Mattor av syntet klarar ganska tuffa tag om man jämför exempelvis med en handknuten matta. Sådana mattor är det bättre att lämna till proffs på mattvätt.
Hur ofta en matta behöver tvättas varierar, men vartannat år är en bra tumregel. Men fläckar bör alltid tas bort snarast, annars blir de svåra att avlägsna.

Fönsterputs

Fönster
Fönsterputsning av alla glasrutor ink avtorkning av dammlist. Möjligt att beställa bara in- och utsida.

Byggstädning

Efter ett bygge tenderar det att bli många saker som behövs städas undan innan finstädningen kan dra igång. Det här kan till exempel vara papp, kartong, tejp eller masonitskivor. Här grovgdammsugs golven och väggarna torkas av, bland annat. Vi hjälper er även med bortforsling av bråtet, om så önskas.

Vid slutstädningen rengör vi på S.F.N Services  alla utrymmen. Vid rengöringen av alla ytor ingår till exempel golvtorkning och dammsugning, och även fläckborttagning om det finns fläckar som kräver extra arbete.

Det är nu som detaljarbetet utförs. Hos oss på S.F.N Services ingår allt rengöringsmaterial och utrustning i priset. Här tillkommer heller inga avgifter.

För den ultimata byggstädningen förutsätter vi att lokalen är tömd från hinder som kan vara i vägen för byggstädningen. Med detta menar vi saker som inte ska städas, exempelvis byggmaskiner och verktyg. Samma sak gäller för byggmaterial, vi ser helst att det skall vara bortforslat när det är dags för städningen.

Vi ser gärna att det finns tillgång till rinnande vatten i byggnaden/lokalen, då vi behöver vattnet till att våttorka och fukta trasor osv.